مسیر شما :

شرح حال كميل

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب پی دی اف
شرح حال كميل بيست و يكم : كُميل بن زياد النَّخَعى اليَمانى ، از خواص اصحاب اميرالمؤ منين عليه السّلام و از اعاظم ايشان است . عُرفا او را صاحب سرّ اميرالمؤ منين عليه السّلام دانسته اند و سلسله جماعتى از عرفا را به او منتهى مى دارند. دعاى مشهور كه در شب نيمه شعبان و شبهاى جمعه مى خوانند منسوب به آن جناب است . و حديث مشهور كه اميرالمؤ منين عليه السّلام دست او را گرفت و به صحرا برد و فرمود: يا كُمَيْلُ! اِنَّ ه ذه القُلُوبُ اَوْعِيَةٌ فَخَيْرُها اَوْع اه ا فَاحْفَظْ عَنّي م ا اَقوُلُ لَكَ: اَلنّاسُ ثَلاثَةٌ الخ ،(231) در بسيارى از كتب حديث مى باشد و شيخ بهائى آن را يكى از احاديث (اربعين ) خود قرار داده (232) و هم از كلمات اميرالمؤ منين عليه السّلام است كه با كميل وصيّت كرده ، فرموده : ي ا كُمَيْلُ مُرْ اَهْلَكَ اَن يَروُحُوا في كسبِ الْمَك ارِم وَيُدْلِجُوا في حاجَةِ مَنْ هُوَ ن ائِمٌ فَوَالذَّي وَسِعَ سَمْعُهُ الاَْ صْو اتَ ما مِنْ اَحَدٍ اَوْدَعَ قَلْبا سُروُرا إ لاّ وَخَلَقَ اللّهُ تَع الى لَهُ مِنْ ذالِكَ السُّرُورِ لُطْفا فَاِذا نَزَلَتْ ن ازِلَةٌ جَرى اِلَيْه ا كَالمآءِ في انحِد ارِهِ حَتَّى يَطْرُدَه ا عَنْهُ كَما تُطْرَدُ غَريبَةُ اْلاِبِل .(233) چندى كميل از جانب آن حضرت عامل بيت بوده و عاقبت حجّاج ثقفى او را شهيد كرد، چنانكه روايت شده كه چون حجّاج والى عراق شد خواست كميل را به دست آورد و به قتل رساند كميل از وى بگريخت ، چون حجّاج بدو دست نيافت عطائى كه از بيت المال به اقوام كميل برقرار بود قطع نمود، چون اين خبر به كميل رسيد گفت : از عمر من چندان به جاى نمانده كه سبب قطع روزى جماعتى شوم ؛ برخاست وبه نزد حجّاج آمد؛ حجّاج گفت : اى كميل ! ترا همى جستم تا كيفر كنم . گفت : هر چه مى خواهى بكن كه از عمر من جز چيز اندكى نمانده و عنقريب بازگشت من و تو به سوى خداوند است و مولاى من به من خبر داده كه قاتل من تو خواهى بود. حجّاج گفت : تو در شماره قاتلان عثمانى و فرمان كرد تا سرش ‍ برگرفتند(234). و در سنه هشتاد و سه هجرى و اين وقت نود سال داشت و فعلا قبرش در ثويّه ما بين نجف و كوفه معروف است . _________________________ 231- (نهج البلاغه ) ترجمه شهيدى ص 378، كلمه قصار 147. 232- (اربعين شيخ بهائى ) حديث 36. 233- (نهج البلاغه ) ترجمه شهيدى ص 403، كلمات قصار 257. < قبل بعد > [برگشت به ليست]

این مطلب را به اشتراک بگذارید

نظرات  

0 #4 پاسخ: شرح حال كميلmohammad amir khan 1389-11-20 14:52
The first sahabi and student of Imam Ali in irfan
نقل قول

0 #3 پاسخ: شرح حال كميلM A Mohammad Khan 1389-11-20 12:00
I would like to read this article about one of the great ashabs of Imam Ali (AS)
نقل قول

0 #2 پاسخ: شرح حال كميلmohammad amir khan 1389-11-20 11:57
It is essential to o read this article about Kumayl to begin to appreciate his greatness
نقل قول

0 #1 پاسخ: شرح حال كميلmohammad amir khan 1389-11-20 11:54
This is an excellent article about one of the greatest of Imam Ali's ashabs
نقل قول

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
بازخوانی

خبرخوان

با عضویت در خبرنامه سایت، ما آخرین اخبار سایت را به صورت خبرنامه برای شما ارسال می کنیم

از اینکه در خبرخوان عضو می شوید متشکریم

به ما بپیوندید

وبلاگ تاریخ اسلامفیس بوک سایت تاریخ اسلامتوییتر سایت تاریخ اسلام

گوگل باز سایت تاریخ rssyoutube